Ikona digitalne pristupačnosti

Kazalište za sve-ostvarene aktivnosti u 2022.godini

16.12.2022.

U veljači ove godine uputili smo pismo namjere na sve poslovne subjekte s područja Općine Fužine u nadi da će nam pomoći u ostvarivanju našeg cilja- omogućiti djeci jednake uvjete za upoznavanje kazališne umjetnosti kakve imaju i njihovi vršnajci u urbanim sredinama. Naime, odlasci i posjete kazalištima, kao i organizacija gostujućih predstava, izuzetno su financijski izazovne kako za Ustanovu, tako i za roditelje djece.

Projekt je nadrastao naša očekivanja te je prikupljeno znatno više sredstava no što je inicijalno planirano. Tijekom prikupljanja donacija prikupljeno je ukupno 13.200,00 kn, dok je u samom planu programa planiran gotovo upola manji iznos. Shodno tome, ostvareni iznos omogućio nam je da ostvarimo i više aktivnosti no što smo planirali.

Projekt je planiran u periodu od veljače do kolovoza 2022.godine, no zbog povećanih sredstava, produžili smo ga skroz do kraja 2022.godine. Također, od inicijalno planiranih četiri predstave u 2022.godini ostvarili smo četiri posjete kazalištu te ugostili tri predstave u našem vrtiću. 

 

VREMENSKI PERIOD/MJESTO/ORGANIZATOR

SADRŽAJ

Veljača 2022./RIJEKA/Dječja kuća

Predstava „Četiri godišnja doba“

Travanj 2022./FUŽINE/Dječja čarobna scena

Predstava „Idemo u zoološki vrt“

Travanj 2022./RIJEKA/Gradsko kazalište lutaka

Predstava „Mrljek i Prljek“

Svibanj 2022./FUŽINE/ Produkcija Z

Predstava „Šumska priča“

Lipanj 2022./Ogulin/ Ivanina kuća bajki

Posjet Ivaninoj kući bajki, sudjelovanje u interaktivnoj predstavi o bajkama I.B.Mažuranić

Listopad 2022./FUŽINE/Mala scena

Predstava: Priča o oblaku

Prosinac 2022./RIJEKA/Gradsko kazalište lutaka

                                

Predstava: Tri praščića

Kada bi govorili o ishodima samog projekta, možemo reći kako smo ostvarili i postavljene ciljeve i ishode projekta. Ono što bismo Vam željeli prenijeti jesu utisci same djece koja su sudjelovala u projektu pa tako putovanja opisuju kao „najbolji dan u životu“, a odgledane su predstave djeci omogućile niz iskustava koje bez pomoći donatora ne bi mogle biti ostvarene. Ono što bismo svakako dodatno naglasili jest da su gostujuće predstave u vrtiću omogućile da i djeci najranije dobi osiguramo susret s kazališnom umjetnosti. U projektu je sudjelovalo 40 djece u dobi od godine dana do polaska u školu.

Ovim se putem zahvaljujemo svim poduzetnicima koji su nas podržali u našem projektu, u nadi da ćemo i u budućnosti surađivati.

 

 

Posjet Dječjoj kući u Rijeci: predstava „Godišnja doba“- veljača 2022.