Ikona digitalne pristupačnosti

David Skoko održao kuharsku radionicu

15.11.2023.

U utorak je cijeli vrtić mirisao na ribu, arome koje su se širile hodnikom intrigirale su i najtvrđa nepca. Naime, u naš je vrtić toga dana stigao chef David Skoko koji je uz pomoć naše tete Vesne, pomoćne kuharice, i svoje suradnice pripremao tri hranjiva, zdrava i prije svega ukusna jela od ribe.

Kako je u sklopu projekta cilj bio edukacija djece, zaposlenika i roditelja o važosti zdrave prehrane i povećanja ribljih obroka, zaključili smo da je najbolje pozvati vrhunske stručnjake da nam pokažu na koji način pripremiti ukusan i privlačan riblji obrok koji će "s guštom" jesti i oni koji kažu da ribu- ne vole.

Chef Skoko pripremio je tri jela- parmiganu s ribom, pohanog morskog psa s pireom od cvjetače te paštu s raguom od muzgavaca te ih prezentirao roditeljima i zaposlenicima vrtića. Uz kušanje, roditelji su dobili i profesionalne savjete i podršku samog chefa po pitanju pripreme same namirnice, recepata za pripremu ribljih jela te upoznao roditelje sa različitim vrstama riba koje su kvalitetne, zanimljive te lako izvedive za pripremu. Ukoliko želite isprobati što smo i mi kušali, ovdje su recepti.

Na radionici je prisustvovalo 23 sudionika te se ovim putem zahvaljujemo svima na ugodnoj atmosferi i sudjelovanju. Kako smo se proveli i što smo sve naučili pogledajte kroz fotografije.

 

Radionica je održana u sklopu projekta "Povećanje svijesti o nutritivnim vrijednostima ribe kod djece u dječjem vrtiću "Snježna pahulja".

U utorak je cijeli vrtić mirisao na ribu, arome koje su se širile hodnikom intrigirale su i najtvrđa nepca. Naime, u naš je vrtić toga dana stigao chef David Skoko koji je uz pomoć naše tete Vesne, pomoćne kuharice, i svoje suradnice pripremao tri hranjiva, zdrava i prije svega ukusna jela od ribe.

Kako je u sklopu projekta cilj bio edukacija djece, zaposlenika i roditelja o važosti zdrave prehrane i povećanja ribljih obroka, zaključili smo da je najbolje pozvati vrhunske stručnjake da nam pokažu na koji način pripremiti ukusan i privlačan riblji obrok koji će "s guštom" jesti i oni koji kažu da ribu- ne vole.

Chef Skoko pripremio je tri jela- parmiganu s ribom, pohanog morskog psa s pireom od cvjetače te paštu s raguom od muzgavaca te ih prezentirao roditeljima i zaposlenicima vrtića. Uz kušanje, roditelji su dobili i profesionalne savjete i podršku samog chefa po pitanju pripreme same namirnice, recepata za pripremu ribljih jela te upoznao roditelje sa različitim vrstama riba koje su kvalitetne, zanimljive te lako izvedive za pripremu. Ukoliko želite isprobati što smo i mi kušali, ovdje su recepti.

Na radionici je prisustvovalo 23 sudionika te se ovim putem zahvaljujemo svima na ugodnoj atmosferi i sudjelovanju. Kako smo se proveli i što smo sve naučili pogledajte kroz fotografije.