Ikona digitalne pristupačnosti

Prehrambeni standardi

U planiranju prehrane djece vodimo se preporukama i smjernicama pravilne prehrane te prehrambenim standardima. Jelovnici su sastavljeni u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko -goranske županije. Ručak se priprema i dostavlja u vrtić svakodnevno putem catering službe, dok se ostali obroci pripremaju u vrtićkoj kuhinji.

 

Stavljajući naglasak na sezonsku izmjenu namirnica u Dječjem se vrtiću jelovnici izmjenjuju na tjednoj bazi (4 različita jelovnika) s kompletnim sezonskim izmjenama dva puta godišnje. Također, jelovnike je moguće prilagođavati djeci s posebnim potrebama u prehrani na temelju liječničkih preporuka.

 

Kako bi osigurali i poticali preporučeni dnevni unos tekućine u sobama dnevnog boravka djeci je tijekom cijelog dana dostupna voda. Promišljenim dnevnim ritmom skrbimo o osnovnim potrebama djece pa se zadovoljavanje potrebe za hranom i pićem provodi fleksibilno i individualnim pristupom. Djeci je tijekom boravka u vrtiću ponuđeno 5 obroka (zajutrak, doručak, voćni obrok, ručak, užina).